OCFL 11 SOS B SINIFI 2008-2009 YILI LİSE 3 ÖDEVLERİ ARKADAŞLAR HOCALAR DERSLER ARAŞTIRMALAR...

Orhan Cemal Fersoy Lisesi(ocfl) 11 Sos B sınıfı Ödevler Araştırmalar Arkadaşlar 2008-2009 yılı
 
AnasayfaTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Coğraya Yazılı Çalışma soruları ve Cevapları

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 104
Yaş : 25
Nerden : İstanbul
Kayıt tarihi : 25/10/08

MesajKonu: Coğraya Yazılı Çalışma soruları ve Cevapları   Perş. Ekim 30, 2008 3:22 pm

COĞRAFYA

1-Biyolojik çeşitlilik nedir?
Cevap:Canlı Çeşitliliğine Denir.(Canlıların Yaşadığı Küre)
2-Biyom Nedir?
Cevap:Biyom Benzer bitki ve hayvanlarını topluluklarını barındıran bölgeye denir.Örnek:kutup Çöl.
3-Ekosistem Nedir?
Cevap:Canlıların Birbiriyle ve çevreyle olan ilişkisidir.
4-Biyoçeşitliliğin faydaları nelerdir?
Cevap:Beslenme Kaynaklı olarak yararlanır.
5-Madde Döngüsü Nedir?
Cevap:Doğada Bir maddenşn şnorganik ayrıştırılarak tekrar doğaya dönmesidir.
6-Ekolojik denge nedir?
İnsan ve Diğer Canlıların Varlık ve gelişmelerini sürdürebilmeleri için gerekli olan koşulların bütünüdür.
7-Ekolojik Döngü Nedir?
Cevap:Doğadan Çıkarılan maddelerin yeniden kullanılabilir hale getirilmesi ve bunun sonsuz devamı
8-Biyoçeşitliğin oluşmasında etkili olan doğal faktörler nelerdir?
Cevap:İklim yerşekilleri insan toprak diğer canlılar kıtaların kayması
9-Canlıların yeryüzüne dağılışını etkileyen coğrafi faktörler nelerdir?
Cevap:Fiziki Faktörler:İklim Yerşekilleri Toprak
Biyolojik faktörler:İnsan Diğer canlılar
Palecoğrafya:Kıtaların kayması İklim Değişikliliği
10-Biyolojik çeşitliliği tehdit eden insan kaynaklı faktörler nelerdir?
Cevap:İnsan endüstriyel ve tarımsal faliyetler nüfusun hızlı artması sanayi ve teknolojideki gelişmelerdir.
11-Besin zinciri nedir?Örnekle Açıklayınız
Cevap:Etçiller Otçullar ve Hepçillerdir
12:Su döngüsü Nedir?ü
Cevap:: Yeryüzündeki akarsuların göllerin denizlerin yüzeyinde buharlaşan su bulutları oluşur.Bulutlar yoğuşma sonucu yağış olayını meydana getirir.Suyun Bir Kısmı Yeraltına Sızarak Yer altı sularını oluşturur.Su Döngüsü ile doğadaki su tekrar doğaya geri döner.
13-Karbon Döngüsündeki dengenin bozulmasu için olınabilcek önlemler nelerdir?
Cevap:Yeşil alanlar çoğaltılmalı
Fosil Yakıtlar gereğinden Fazla kullanılmamalı
Fosil yakıtlar yerine elektrik termal ve güneş enerjisinin kullanılması yaygınlaştırılmalıdır.
Sayıları azalan canlı türlerinin sayıları çoğaltılmalıdır.
14-Azot döngüsünde dengeyi bozan hususlar nelerdir?
Cevap:
Orman ve doğal bitki örtüsünün bilinçsizce tahrip edilmesi
Toprağa Uygun olmayan bitkilerin etkilenmesi
Toprağa zararlı olan ilaçların kurtarılması
Fosil yakıtlardan çıkan azotlar bileşiklerdir.
15-Azot bağlama Nedir?
Cevap:Azotun bitkikler tarafından kullanabilmesi için kullanılabilir bileşikliklere dönüştürülmesi gerekirbuna azot bağlama denir.
16-Ekosistemdeki bozulmaların nedenleri nelerdir?
Cevap:Doğal kaynaklı Nedenler:Doğal afetler depremler seller vs
İnsan kaynaklı Nedenler:Nüfus artışı doğal çevreyi ciddi şekilde tehdit eden sebeblerden birisidir.
Ekonomik Sebebler: Az gelişmiş ülkelerde ortaya çıkan işsizlik sorunu ve bir sorunu gidermek amaçlı yapılan çalışmalar çevre tahribatına neden olmaktadır
Endüstriyelleşme: Endüstrinin Gelişmesi insanların tabiat üzerindeki etkisini arttırmış fabriaların bacalarından çıkan gazlar termeik nükler santraller doğadaki canlılara zarar vererek ekosistemi bozulmasuna sebeb olmaktadır

17-Habitat nedir?
Cevap:Bitki ve Hayvan topluluklarının yaşadıkları ortam.En uygun yaşam biçimidir.
18-Karbon döngüsü Hangi ortamlar arasında gerçekleşir ?
Cevap:Atmosfer litosfer biyosfer ve hidrosfer arasında gerçekleşir.?
19-Dünyada genel olarak kaç çeşit nüfus politikası vardır?
Cevap:3 Çeşit nüfus politikası vardır Bunlar nüfus artış hızını azaltmaya yönelik olan politika Nüfus artışını yükseltmek için uygulanan politika ve nüfuu dengede tutmak için uyguılanan politika..

Soru 20-Türkiye nüfus özellikleri nelerdir?
1. Doğum oranı fazladır
2. Genç nüfusu fazladır
3. Gelişmekte olan nüfustur
4. Kent Nüfus kır nüfusundan fazladır
5. Ortalanma yaşam süresi en fazla 60-70 dir
6. Yaşlı nüfus oranı azdır
7. İşsizlik sorun vardır
8. Kadınlar iş hayatına adanmıştır
9. Okur yazar oranı artmıştır
10. Kadın nüfus oranı erkek nüfus oranından fazladır.


21-Nüfus nedir?
Cevap:Sınırları Belli Yerlerde yaşayan insan topluluğuna denir.İlk Nüfus sayımı 1927 de yapılmıştır
22-Nüfus Sayımının yapılış amacı nedir?
Cevap:
1. Kadın erkek oranının örenmek
2. Çalışan çalışmayan oranını öğrenmek
3. Ortalama yaşam süresini öğrenmek
4. Kent kır nüfusunu öğrenmek
5. Ülkenin gelişmişlik düzeyi

23-Doğal nüfus artışı nedir?
Cevap : Doğumlarla Nüfus artıyorsa buna doğal nüfus artıişı denir
24-Nüfus artışının olumlu sonuçları nelerdir.
1. İç ticaret canlılık kazanır
2. Ekonomide canlılık ve çeşitlilik sağlar
3. İşki Ücretleri düşer.Böylece üretim maliyetleri azalır
4. Üretim artar devletin vergi gelirleri artar
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://ocfl11sosb.forumt.biz
YıLo
Yeni Üye
Yeni Üye
avatar

Mesaj Sayısı : 20
Yaş : 26
Kayıt tarihi : 30/10/08

MesajKonu: Geri: Coğraya Yazılı Çalışma soruları ve Cevapları   Perş. Ekim 30, 2008 10:47 pm

abi bu soruları sılmeyın hemen yarın okuldan sonra sılersınız gece calıscam ben cok saolun. . .
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Coğraya Yazılı Çalışma soruları ve Cevapları
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Coğraya Yazılı Çalışma soruları ve Cevapları
» Trafik Yazılı Çalışma Soruları ve Cevapları
» SÜPER MSN YAZILARI!
» DİŞ/DİŞ SAĞLIĞI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
OCFL 11 SOS B SINIFI 2008-2009 YILI LİSE 3 ÖDEVLERİ ARKADAŞLAR HOCALAR DERSLER ARAŞTIRMALAR... :: Dersler :: Ödevler-
Buraya geçin: